Yönetim Kurulunuzda Bir İK Uzmanının Bulunmasını Gerektiren 13 Neden

Yönetim Kurulunuzda Bir İK Uzmanının Bulunmasını Gerektiren 13 Neden

Şirketlerin yönetim kurullarında insan kaynakları uzmanlığına duyulan ihtiyaç belki de hiç bu kadar kritik olmamıştı. İşgücü yönetimi, yetenek kazanımı ve çalışanların refahı ile ilgili konular giderek daha karmaşıklaşıyor.

“Günümüz rekabetçi ortamında kurumların yönetim kurullarında bir İnsan Kaynakları uzmanının bulunması ,geleneksel değerlendirmelerin ötesinde benzersiz bir bakış açısı sunarak bir şirketin genel başarısına ve sürdürülebilirliğine önemli ölçüde katkıda bulunabilir.”

Bu blog yazısında bir özetini bulabileceğiniz, Forbes’ta yayınlanan “Yönetim Kurulunuzda Bir İK Uzmanının Bulunmasını Gerektiren 13 Neden” başlıklı makalenin tamamını bu linkten okuyabilirsiniz:

https://www.forbes.com/sites/forbeshumanresourcescouncil/2023/07/27/13-reasons-why-your-board-of-directors-should-include-an-hr-expert/?sh=1e048afc3060

*İK Uzmanları Başarıya Götürür

Yönetim kurullarında İK ve iş stratejilerini uygun bir şekilde birbirine bağlayan ve uygulayan İK uzmanlarının varlığı, insan davranışlarının işletmenin amaçlarıyla ilişkili olarak değerlendirilmesini sağlar.

*İK Uzmanları Yönetim Kurullarına Kadın Katılımını Artırabilir

İK profesyonellerinin çoğunluğunun kadın, yönetim kurullarındaki direktörlerin çoğunluğunun ise erkek olması göz önünde bulundurulduğunda, Bir İK uzmanını yönetim kuruluna eklemek sadece yönetim kurullarına kadın katılımını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda modern iş uygulamaları için hayati olan yeni bakış açıları da eklenir.

* İK Uzmanları İnsan Merceğinden Bakış Açısı Sunar

Kurullar genellikle rakamlarla ilgilenir, ancak sonuçları gerçekleştiren insanlardır. İK başkanları, işletmeyi "insan" merceğinden görmek konusunda benzersiz yeteneklere sahiptir.

* İK Uzmanları Gelecekteki İhtiyaçları Öngörebilir

İK uzmanları gelecekteki yetenek ihtiyaçlarını ve kilit pozisyonları öngörebilir ve liderliğin sorunsuz bir şekilde geçişini sağlamak için yedekleme planları geliştirebilir.

*İK Uzmanları DEI Girişimlerini ve İş Yasalarına Uyumu Yönlendiriyor

İK uzmanları stratejik işgücü planlamasına, çalışan bağlılığına ve iş kanunlarına uyuma katkıda bulunur. Ayrıca çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) girişimlerini yönlendirerek olumlu bir çalışma kültürünü teşvik ederler.

 

Biz 34 yıldır sadece insan kaynakları konuşuyor, İnsan kaynakları çözümleri yazıyoruz. İK yönetimlerinin şirketlerin başarısında ve sürdürülebilirliğinde ne denli kritik öneme sahip olduğunu defalarca kez deneyimledik. Yönetim kurullarında İK yöneticilerinin yer almasının geç kalınmış bir uygulama olduğunu düşünüyoruz.

Her geçen gün daha da karmaşıklaşan İK yönetimleri için alışılagelmişin dışında kolay, esnek, hızlı ve güçlü deneyim ve referanslara sahip bir yazılım desteği arayan herkesle İK konuşmaya hazırız.

Bizimle iletişime geçmek için:

https://talentsys.com.tr/tr/12/bize-ulasin

+90 212 217 07 00

YTÜ Teknopark